Bemutatkozás - Kémény

A kémény feladata, hogy az égésterméket hatékonyan elvezesse. A műszaki állapoton és a kivitelezésen emberi életek múlhatnak, ezért fontos mindig a legbiztonságosabb megoldásra törekedni. 

A kémény minőségének és szakszerű építésének szerepe

A kémény megfelelő minősége elengedhetetlen az égéstermék hatékony kivezetéséhez. Legyen szó akár cső a csőben, egyfalú vagy szigetelt kéményrendszerről, a strapabíró anyagok segítenek a leghatékonyabb működés elérésében. 

A kémény minősége mellett a szakszerű, professzionális építés is legalább ugyanolyan fontos tényező, ha hatékonyságról és biztonságról van szó. Egyes típusokat és rendszereket komolyabb kihívás szakszerűen beépíteni, azonban a tapasztalt szakemberek segítségével minden feladat rövid időn belül megoldható. 

A kéményeket és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőket már egyre többen az internetről, webáruházon keresztül rendelik meg. A H-Flue System kémény rendszerek kiváló minőséggel rendelkeznek, és biztonságos használatot garantálnak.

Kondenzációs és gravitációs kémény típusok

A kondenzációs kémény és gázkazán használat a lakosság körében a leghatékonyabb választás. A kondenzációs módszer legfontosabb előnye, hogy nem csak az égés folyamán létrejött hőt, hanem a távozó vízgőz energiáját is hasznosítja. A kondenzációs kémények építése valóban tapasztalt szakembereket igényel, hiszen a technikai megvalósítás összetett folyamat. A kémény egyaránt alkalmas ipari telephelyek és társasházak számára, és hatékonyságát tekintve átlag feletti népszerűséggel rendelkezik.

A gravitációs kémény alapvető működési elve egy egyszerű fizikai törvényszerűségre vezethető vissza. Mivel a meleg levegő a hideg levegőhöz viszonyítva könnyebb, ennek köszönhetően a meleg levegő felfelé áramlik. A gravitációs kémények számára megfelelő mértékű huzat szükséges a működéshez. A huzat mértéke többek között függ a kémény méreteitől, illetve a felgyülemlett füstgáz sűrűségétől és hőmérsékletétől egyaránt. A huzattal kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a gravitációs kémény légterében és helyiségében tilos a különböző páraelszívó és szagelszívó készülékek használata. A pára- és szagelszívó berendezések teljesítménye jelentősen nagyobb a gravitációs kéményhez hasonlítva, ezért az égéstermék visszajuthat a légtérbe. 

Személyre szabott biztonság

Magyarországon évente kb. 400 szén-monoxid mérgezés gyanús esethez értesítik a hatóságokat. Az elavult, nem megfelelően karbantartott kémények akár halálos kimenetelű veszéllyel is fenyegetheti az ingatlanban élőket. 

A kémények kiválasztása során a szakemberek segítenek a döntésben. Az adott helyiség és légtér számára ideális kémény rendszer meghatározása folyamán a helyszín lehetőségei és egyedi igények egyaránt fontosak.

A biztonsági szint növelése érdekében kifejezetten ajánlott szén-monoxid szint mérő eszközt felszerelni. Ha a megengedettnél magasabb szén-monoxid szint van jelen a légtérben, akkor a mérő készülék rögtön riasztani kezd. A lakók így azonnal értesülnek a veszélyről, és még idejében megelőzhetik a bajt.

A szén-monoxid mérgezéssel kapcsolatban a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a halálos gáz színtelen és szagtalan, így eszköz nélkül nem lehet megállapítani a jelenlétét.  

Érdemes tehát a lehető legbiztonságosabb megoldást választani, ha kémény vásárlásról és építésről van szó.

Kémény - H-Flue System kéményrendszerek - kemenyraktar.huKémény - H-Flue System kéményrendszerek - kemenyraktar.huKémény - H-Flue System kéményrendszerek - kemenyraktar.hu

Termékeinket megtekintheti webáruházunkban

magyar zászló angol zászló
Az oldal sütiket használ. További információ